Slide background
Slide background

Κάθε χρόνο, Κυριακή της Ορθοδοξίας, πραγματοποιείται η έξοδος της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας από το προσκύνημά της. Η εικόνα δηλαδή, λιτανεύει από τα Μυρτίδια στη Χώρα, όπου παραμένει μέχρι τη Δευτέρα της Διακαινησίμου. Τη Δευτέρα του Πάσχα θα ξεκινήσει το δεκαπενθήμερο ταξίδι Της σε όλα τα χωριά των Κυθήρων για να επιστρέψει στο Θρόνο Της, την Κυριακή των Μυροφόρων. Αυτό το θρησκευτικό έθιμο καθιερώθηκε επίσημα το 1842 και από τότε τηρείται αδιαλείπτως με εξαίρεση τα χρόνια της κατοχής.

Έτσι και φέτος εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια η Κυριακή της Ορθοδοξίας στα Κύθηρα. Μετά την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Μυρτιδίων, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής και Θαυματουργού Εικόνας της Μυρτιδιωτίσσης, από την Ιερά Μονή στο Λιβάδι. (περίπου 3 ώρες με τα πόδια). Η εικόνα παρέμεινε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου για λίγες ώρες. Το απόγευμα έγινε ο κατανυκτικός Εσπερινός και η εικόνα ανεχώρησε για τη Χώρα (άλλες περίπου 2 ώρες) όπου τοποθετήθηκε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου και εψάλλει η Παράκληση. Ο Σεβασμιώτατος, το ιερατείο του νησιού και πολλοί προσκυνητές συνόδευσαν την εικόνα. Κατά την διάρκεια της λιτανείας, οι ιεροψάλτες έψαλλαν τον ακάθιστο ύμνο και τον παρακλητικό κανόνα της Παναγίας μας.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΦΙΞΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
TSIRIGOTV-PHOTO CERIGO ΒΑΛΕΡΙΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2736031226 & 6944699629
email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://www.facebook.com/groups/42369...
http://www.tsirigotv.gr/
https://www.facebook.com/pages/Tsirig...

footer

© Copyright 2024 - Ιερά Μητρόπολις Κυθήρων και Αντικυθήρων Back To Top

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.